Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 178

Τ.Κ. 16122 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΤΗΛ. 2107218570  E-MAIL: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014)

(σχετικά με την επίσκεψη του Συλλόγου στο Δημαρχείο των Βουρλών)

Στις 23-29 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής με βασικό προορισμό τη Σμύρνη. Επισκεφτήκαμε κατά χρονολογική σειρά τις παρακάτω περιοχές: Τσεσμέ, Κάτω Παναγιά, Αλάτσατα, Ρείσντερε, Ερυθρές, Σμύρνη, Κορδελιό, Μενεμένη, Φώκαια, Σιβρισάρι, Σιγατζίκι, Γκιούλμπαξε, Κουσάντασι, Μπουτζά, Βουρλά , Σκάλα Βουρλών, Γιαγκτζιλάρι και Ντεμερτζιλί. Κατά γενική ομολογία μπορούμε να μιλάμε για μια πετυχημένη εκδρομή –προσκύνημα στις αλησμόνητες πατρίδες.

 

Την Δευτέρα 27/10/2014 και ώρα 13.00 επισκεφτήκαμε τη Δήμαρχο Βουρλών κα Sibel Uyar η οποία με μεγάλη προθυμία αφιέρωσε χρόνο και μας άκουσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των Βουρλών. Εκ μέρους του Δ.Σ. και ως πρώην Δήμαρχος Καισαριανής ο κος Γιώργος Κατημερτζής αφού πήρε το λόγο, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους έχει δημιουργηθεί ο Σύλλογος, τους σκοπούς που υπηρετεί και τη δράση του. Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη συναδέλφωσης των δύο λαών. Τόνισε πως οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πως θα πρέπει να είναι μονιασμένοι ενώ οι κατέχοντες την εξουσία δεν προσπαθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Έπειτα η πρόεδρος κα Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου ενημέρωσε τη Δήμαρχο για το ελληνικό εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη του Ορφανού ή Αρφανού που σώζεται ακόμα στη περιοχή. Εκείνη έδειξε να μην γνωρίζει. Αντάλλαξαν δώρα και έγιναν προσκλήσεις και από τις δύο πλευρές. Η Δήμαρχος προσκάλεσε το Σύλλογο το καλοκαίρι στα Βουρλά ενώ η Πρόεδρος κάλεσε τη Δήμαρχο στη Καισαριανή.

Η εκδρομή αυτή όπως αναφέραμε και προηγουμένως ήταν εκδρομή-προσκύνημα στις αξέχαστες πατρίδες μας. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη συγκίνηση που νιώσαμε όταν επισκεφτήκαμε τα Βουρλά, όταν συνειδητοποιήσαμε πως η ελιά έξω από το Δημαρχείο του Σιβρισαρίου (την οποία είχε φυτέψει ως Δήμαρχος Καισαριανής ο κος Κατημερτζής) είχε ξεριζωθεί , όταν περπατήσαμε στη προκυμαία της Σμύρνης και στο Passaport , όταν ταξιδεύοντας περάσαμε από το δρόμο που ενώνει τα Βουρλά με τη Σκάλα ή το Σιβρισάρι με το Σιγατζίκι που εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη μανία του πολέμου.

Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε χωρίς σκέψεις για πισωγυρίσματα ,μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για την διατήρηση των εθίμων των προγόνων μας καθώς και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.

 

                                                            Το Δ.Σ.

 

το σχετικό άρθρο από την προσωπική σελίδα της Δημάρχου μετά την επίσκεψή μας

http://www.urla.bel.tr/index.php/11-haberler/814-urlal-rumlar-n-urla-ziyareti


 

10419565_743584449054053_3850330103256055498_n679