Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΚΕΣΚΕΚΙ 2022

 

Ο Μικρασιατικός σύλλογος Καισαριανής για 17ηχρονιά θα αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο σε συνεργασία με το ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ του Δήμου Καισαριανής. Μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς, όπως και για όλη την Ελλάδα, 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Εκστρατεία & Καταστροφή.

Χωρίς ο σύλλογός μας να έχει την ευθύνη, αρχικά ανακοινώθηκε ότι φέτος το έθιμο θα πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνώριζαν ως τώρα τα μέλη μας και ο λαός της Καισαριανής.

Είναι γνωστό ότι το Κεσκέκι έχει μια ιδιαίτερη σημασία για την πόλη μας, έναν ξεχωριστό χαρακτήρα ως παραδοσιακό έθιμο που με χαρά, ζωντάνια και συλλογικότητα αναβιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Έπειτα από προσπάθεια συνεννόησης του ΔΣ του Συλλόγου μας με το ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ του Δήμου αποφασίστηκε το έθιμο να αναβιώσει την ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ με το μαγείρεμα στα Ξύλινα όπως κάθε χρόνο από τις 8.00πμ έως τις 4.00μμ. και στον ίδιο χώρο στις 7.30μμ να ακολουθήσει εκδήλωση με το μοίρασμα του φαγητού, με τη συμμετοχή των πολιτιστικών τμημάτων του Συλλόγου μας και το καθιερωμένο γλέντι με τραγούδι και χορό.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 21/9/2022, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Γλυκερία στο Στάδιο Μ. Κρητικόπουλος.

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

Tο ΔΣ