Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home

«Ανάβαμε φωτιές στις γειτονιές»

«Ανάβαμε φωτιές στις γειτονιές»
Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την Covid-19, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. – Α.Σ.Ι. του Δήμου Καισαριανής πρόκειται να αναβιώσει και φέτος το έθιμο του Κλήδονα. Η αναβίωση και αναπαράσταση του εθίμου θα πραγματοποιηθεί σε μια ημέρα ως ακολούθως:
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ώρα 20.00, Πηγάδι Βρυούλων & Κλαζομενών
Μέλη της θεατρικής ομάδας του Μικρασιατικού Συλλόγου θα πιάσουν το «αμίλητο» νερό στο πηγάδι, θα το μεταφέρουν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής, όπου συμβολικά θα κάψουμε 1-2 Μαγιάτικα στεφάνια. Στη συνέχεια ολιγομελής ομάδα του χορευτικού τμήματος θα χορέψει γύρω από τη φωτιά.
Το έθιμο θα ολοκληρωθεί ανοίγοντας τον Κλήδονα με περιπαιχτικά στιχάκια: «Ανοίγουμε τον Κλήδονα με του Άη Γιαννιού τη χάρη κι όποια είναι καλορίζικη θα πάρει παλικάρι».
Ο χώρος της εκδήλωσης θα οριοθετηθεί με κορδέλα λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση με ευθύνη του Δήμου ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.
(Φωτογραφία από τον Κλήδονα 2019)img_1849