Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Αγαπητά μέλη,

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των νησιών της Σάμου και της Χίου αλλά και τον λαό της Σμύρνης που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τους νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Και οι δύο πλευρές του Αιγαίου για μια ακόμη φορά μοιράζονται το ίδιο θρήνο. Οι γονείς και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πονάνε το ίδιο για την απώλεια των παιδιών τους. Σηκώνουν το κεφάλι στον ίδιο ουρανό και ρωτούν ''Γιατί;''.

Η τραγική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά αυτό που δυστυχώς έχει γραφτεί με το αίμα των λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού. Ότι οι λαοί σε όλο τον κόσμο έχουμε τα ίδια βάσανα και είναι πάντα ίδιες οι αιτίες. Αυτό οφείλουμε να το θυμόμαστε κάθε φορά που αναθερμαίνεται το πρόσκαιρο ενδιαφέρον των υπευθύνων ή η θρησκευτική μισαλλοδοξία και τα παιχνίδια για το μοίρασμα των αγορών. Να το θυμόμαστε κάθε φορά που καλούμαστε να υποτάξουμε τις ανάγκες μας, τα όνειρα μας, την ίδια μας τη ζωή στις προτεραιότητες ανάλγητων πολιτικών. Χθες ήταν προτεραιότητα η «ανάπτυξη» χωρίς την απαιτούμενη θωράκιση. Σήμερα η διαχείριση της πανδημίας με σκοπό να μην γονατήσει το σύστημα υγείας, αύριο θα είναι ξανά ο πόλεμος και η προσφυγιά.

Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα έχουμε ένα καθήκον, να ζήσουμε αδελφωμένοι, παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή όπου δεν θα στεκόμαστε άμοιροι κι εκτεθειμένοι στα φυσικά φαινόμενα, δεν θα είμαστε αναλώσιμοι στα μεγάλα παζάρια.

 

Το Δ.Σ.