Χορηγός Ιστοσελίδας
Banner
Home

Μονοήμερη Εκδρομή 12-3-2017

Ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στη Λίμνη Δόξα (Φενεός) της ορεινής Κορινθίας.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

Αναχώρηση με πούλμαν από τη πλατεία της Καισαριανής στις 7.00 πμ για τη λίμνη Δόξα. Πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ. Συνεχίζουμε για το Κιάτο Κορινθίας όπου θα πάρουμε το δρόμο για την ιστορική λίμνη της Στυμφαλίας. Λίγα χιλιόμετρα μετά το χωριό Καστανιά θα αποκτήσουμε πανοραμική θέα προς τη κοιλάδα του Φενεού. Ο δρόμος θα περάσει μέσα από τα χωριά Μοσιά και Μεσσινό ενώ σε λίγα χιλιόμετρα θα αντικρίσουμε την μικρή και πανέμορφη λίμνη του Φενεού. Η λίμνη Δόξα(Φενεού) είναι μία τεχνιτή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Κατά το παρελθόν η λίμνη είχε πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και στη Μονή του Αγίου Γεωργίου. Στάση για φαγητό στο χωριό Μεσσινό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Καισαριανή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τα μέλη Δ.Σ.στα τηλέφωνα 6974932527 (Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου) ή 6946753586(Γρηγόρης Ευσταθίου) ή 2107218570(γραφεία Συλλόγου κάθε Τετάρτη 6-8 μμ)

 

feneos-limni-doxa-thumb-large